Dagpaket & aktiviteter i naturen

Om Ni har bokat Ert boende i Wilderness Life Lodge, eller någon annanstans, kan Ni komplettera Er vistelse i Lappland med följande dagsturer. Dessa aktiviteter är äventyrsfyllda och passar hela familjen eller gruppen. Vi kan ta hand om både mindre samt större grupper. Notera att en standard dagsutflykt kan vara en öppen grupp.

Om Ni önskar en mer privat och personlig upplevelse för Er grupp/familj, kontakta oss för ett skräddarsytt paket. Då kan vi erbjuda exakt det Ni önskar.

Vi kan även erbjuda aktiviteter som pågår under flera dagar som t.ex. Bushcraft & Survival kurser, vildmarkscamping, fiske och jakt. Dessa kan Ni hitta under våra paket »

1. Kallkällan. (natural cold spring).

Följ med oss till en naturlig kallkälla som ligger gömd i vildmarken. Vi vandrar från vägen, genom skogen och över myrarna tills vi når denna otroligt vackra oas mitt i vildmarken. Kallkällan håller alltid en temperatur på 4°, även under de varmaste sommardagarna eller kallaste vintrarna. Framme vid kallkällan gör vi upp en eld och njuter av nykokt kaffe. Sommar och höst kan man kanske passa på att plocka några av de härliga bären som växer runt kallkällan.
       Utrustning att ta med: stövlar och regnkläder samt ryggsäck.

2. Vildmarksdag med familjen.

Upplev en äkta vildmarksdag tillsammans med en erfaren guide. Följ med guiden ut i vildmarken där Ni får möjlighet att lära Er lite om enkel överlevnad, att göra upp eld och fiske mm. En mycket spännande aktivitet för hela familjen eller gruppen. Tillsammans lagar vi även en enklare lunch över elden och kanske kryddar vi det med de vilda bären som växer i skogen.
       Utrustning att ta med: stövlar och regnkläder samt ryggsäck.

3. Vildmarksfiske dagsutflykt.

Vill Ni lära Er att fiska? Här har Ni möjlighet att följa med en erfaren guide som hjälper Er från början till slut med allt från att välja beten till hantering av fisken. Ni får lära Er grunder i både teori men mest praktik. En perfekt familjeaktivitet för Er som vill lära Er mer om att fiska. Om Ni haft lyckan med Er får Ni möjligheten att grilla eller röka Er färskfångade fisk. Kanske gör vi även upp en eld när vi äter lunch.
       Utrustning att ta med: stövlar och regnkläder samt ryggsäck.

4. Plocka bär i vildmarken.

Följ med guiden i jakten på skogensguld i form av blåbär, hjortron och lingon. Ni kan sedan antingen äta dem direkt eller tillsammans med lite mjölk och socker eller ta med dem hem och gör hemmagjord sylt eller saft. Vi gör även upp eld och fikar ute i naturen.
       Utrustning att ta med: stövlar och regnkläder samt ryggsäck.

5. Vandring i Reivo naturreservat.

Upplev den vackra urskogen i Reivo naturreservatet. Tillsammans med guiden vandrar ni genom urskogen med möjlighet för att se vilda djur i sin naturliga omgivning. Vi gör upp eld och fikar under dagen.
       Utrustning att ta med: stövlar och regnkläder samt ryggsäck.

6. Storforsen Dagsutflykt.

Besök Europas längsta fors. Forsen är mäktig och en verklig upplevelse för både gammal som ung. Storforsen ligger ca en timmes bilresa från Wilderness Life Lodge men är verkligen värt besöket. Vi gör även upp eld och äter lunch medan vi njuter av utsikten.
       Utrustning att ta med: stövlar, regnkläder samt ryggsäck.

7. Trollforsen Dagsutflykt.

Trollforsarna, Piteälven är en mycket vacker forssträcka. Mitt i forsen bildas Trollholmen c:a 4 km lång och upp till 700 meter bred. Trollholmen omges av strida forsar på bägge sidor. Den vackra skogen och forsen som även bildar ett mäktigt trappstegsfall ligger c:a 40 km i från lodgen.
       Utrustning att ta med: stövlar, regnkläder samt ryggsäck.

Notera följande:

  • Alla våra guider är certificerade och erfarna
  • Vid tillfälle av dåligt väder kan utflykten avlysas
  • Vid tillfälle av allergi eller specialkost måste Ni meddela oss detta i god tid innan ankomst
  • Lunchen består vanligtvis av grilladkorv över öppen eld
  • Transfer till/från Arvidsjaur kan arrangeras
  • Alla våra aktiviteter äger rum i naturen och vildmarken. Wilderness Life följer en strikt natur- och miljöpolicy som betyder att vi inte lämnar några spår efter oss och visar hänsyn till djurlivet och naturen.
  • Gästerna måste förväntas att själva bära en del av vår gemensamma utrustning och alla förväntas att vara delaktiga
  • Dessa dagsutflykter arrangeras från tidig sommar till sen höst