Snöskotersafari i Arvidsjaur

Dagpaket Vinteraktiviteter i Arvidsjaur, Lappland

Om Ni har bokat boende hos Wilderness Life, eller på någon annan anläggning är det möjligt att komplettera Er vistelse med följande vinter aktiviteter. Vi har allt från skotersafaris till vinterfiske. Snöskoterresan går genom ett fantastiskt vinterlandskap och inkluderar ofta en kaffe paus. Vintertid är snöskotern givetvis ett viktigt transportmedel även för oss och varför inte följa med guiden på skotern fram till fiskevattnet (isen)? Våra vinteraktiviteter är roliga äventyrsfyllda aktiviteter för hela familjen/gruppen. Vi kan ta hand om både mindre samt större grupper. Notera att standard dagsutflykter är öppna grupper

Om Ni letar efter en mer privat och personlig upplevelse speciellt för Er grupp / familj, kontakta oss för en skräddarsydd aktivitet. På så sätt kan vi erbjuda exakt vad Ni önskar då vi kan anpassa allt enligt Era önskemål.

1. Snöskotersafari Kort.

Känslan av frihet, spänning och adrenalinet som pumpar när man i behaglig fart kör skotern över en färdig preparerad skoterled som tar dig genom ett blandat skogslandskap och över myrar och isar. Vi tar en kafferast i naturen. 
       Tid: ca 2 timmar inklusive fika.

2. Snöskotersafari Halv Dag.

Upplev ett äkta vinteräventyr när Ni sätter Er på snöskotern och tillsammans med guiden tar Er fram på en skotersafari i vildmarken i Lappland. Resan går igenom ett fantastiskt vinterlandskap och inkluderar en kafferast i naturen och lunch.
       Tid: ca 4 timmar inklusive fika och lunch.

3. Snöskotersafari Dag.

Följ med oss på en snöskotersafari där vi kör igenom Lappland i all sin prakt. Upplev en äkta vinter med snö, is och kyla när vi åker igenom skog, över isar och myrar. Med lite tur får vi se djurlivet som t.ex. älgar, renar eller kanske en tjädertupp. Med snöskotern tar vi oss fram till platser som inte är tillgängliga resten av året vilket gör det till en upplevelse i sig själv. Under dagen tar vi två pauser. En kafferast i naturen och så gör vi ett stopp och äter en varm lunch.
Tid:
ca 6 timmar inklusive fika och lunch.

4. Skräddarsydd Snöskotersafari.

För de mer äventyrslystna erbjuder vi våra skräddarsydda safaris som är helt anpassade efter Er grupp. Detta kan t.ex. vara en flerdagars safari med en övernattning i våra vildmarksstugor eller för dem som verkligen vill testa gränserna i ett tältläger. Er erfarne guide är med Er på hela denna resa och garanterar att allt sker under säkra former. Som skräddarsydda safaris kan vi även erbjuda fjällturer med bedårande vyer. Ni kan även kombinera våra snöskotersafaris med våra övriga vinteraktiviteter som isfiske, snöskovandring eller vår vildmarksdag vilket garanterat kommer att ge Er en oförglömlig och lärorik upplevelse.   
       Tid: Anpassade.

5. Snöskoter Norrskenssafari.

Norrskens safarin är en kvällstur. Det är något magiskt över att köra skotern genom skogen, i mörkret med enbart ljuset från snöskotern, månen, stjärnorna och kanske norrskenet. På dessa turer fån Ni verkligen uppleva hur snön lyser upp allting runt Er i den annars så mörka skogen. Har vi tur får vi uppleva det magiska norrskenet dansa över himlen.
       Tid:
ca 3 timmar inklusive fika (kvällstur).

6. Isfiske i Lappland.

Upplev äkta vinterfiske när guiden tar Er med till isen. Känslan av solensstrålar som värmer Ert ansikte när Ni ligger på ett renskinn med pimpelspöt i handen, gör något med kropp och själ. Det kan inte beskrivas med ord utan måste upplevas innan man förstår känslan av äkta vinterfiske.
       Tid: ca 3,5 timmar inklusive fika.

7. Snöskovandring i Vildmarken.

Följ med oss på ett underbart äventyr genom vinterlandskapet på snöskor. Antingen på dagen så att Ni kan se naturen eller på kvällen när Ni har möjlighet att få se ett norrsken.
       Tid: ca 2,5 timmar inklusive fika.

8. Vildmarksdag i Lappland.

Upplev vintern och vildmarken tillsammans med en erfaren guide som lär Er om enkel överlevnad, att göra upp eld och kanske lite isfiske. En spännande aktivitet för Er som vill lära Er mer om livet i vildmarken och komma i kontakt med naturen.
       Tid: ca 6 timmar inklusive fika och lunch.

Flyg & boende.

Det finns flera flygbolag, bl.a. NextJet och SAS, som flyger till Arvidsjaurs flygplats (som ligger c:a 35 minuter ifrån vår lodge), Luleå flygplats och Skellefteå flygplats. FlyCar och Pro Sky har direktflyg från Tyskland till Arvidsjaur. Det är således enkelt att tillbringa en långweekend här uppe i svenska Lappland med möjligheter för massor av härliga vinteraktiviteter.

Länk till Pro Sky eller kontakta dem direkt:
- Daniel Kusenbach: +49 (0) 221 till 9.204.426 eller e-post: daniel.kusenbach(at)pro-sky.com
- Michael Rölle: +49 (0) 221 till 9.204.413 eller e-post: michael.roelle(at)pro-sky.com
Länk till NextJet
Länk till FlyCar
Länk till SAS

Boende kan anordnas i Wilderness Life Lodge eller på Hotel Laponia i centrala Arvidsjaur.
Vi kan arrangera transfer från/till flygplatserna. Kontakta oss för mer information.

Vänligen notera följande:

  • Våra snöskotersafaris äger rum i Svenska Lappland och i äkta vildmarksmiljö. Guiderna är erfarna och våra lead guides har även Nols WFA certificering vilket garanterar Er en trygg upplevelse.
  • För att få köra snöskoter i våra guidade snöskotersafaris krävs det att man innehar ett körkort av något slag (bil, motorcykel, moped etc.) Yngre deltagare och körkortslösa deltagare får åka med som passagerare.
  • Vinteroverall och varma skor kan lånas på Wilderness Lodgen.
  • Vid skotersafari ingår hyra av skoterhjälmar, stövlar och skoteroverall. Underställ samt mössor, vantar skall medtagas.
  • Vid isfiske ingår hyra av utrustning. Varma kläder samt mössor, vantar, skor etc. skall medtagas.
  • Lunch inkluderar alkoholfridryck.
  • Transit till från Arvidsjaur kan arrangeras.
  • Tillgänglighet från mitten på december till mitten på april (beroende på vintern).

Om Ni är intresserade av ett komplett weekendpaket som kombinerar snöskoter, isfiske, snöskovandring och hundspann, vänligen ta en titt på våra "paket". Om du letar efter en längre semester eller något mer anpassat för din grupp/familj, är Ni välkomna att kontakta oss.