Höst i Lappland

Höst med semester i Lappland

Under hösten i Lappland klär sig naturen i sin magiskt vackra och färgsprakande höstdräkt samtidigt som skog och mark fylls med svampar och bär (primärt lingon och blåbär samt en del hjortron). Då vi är belägna norr om Arvidsjaur, strax söder om polcirkeln är vår höstsäsong ganska kort och intensiv och den första snön kan visa sig redan under oktober månad. Ändå inbjuder hösten till en mängd spännande aktiviteter och upplevelser i naturens tecken.

Höstaktiviteterna som vi kan erbjuda i egen regi finns nedan. Läs mer under aktiviteter, övriga aktiviteter eller under paket för mer information, eller kontakta oss så hjälper vi Er att sätta ihop en minnesvärd semester och vistelse hos oss i Lappland under hösten.

Oavsett vilka aktiviteter som passar Er bäst erbjuder vi ett bekvämt boende i vår vildmarks inredda lodge som har en bekväm lounge med eldstad, vildmarkscafé med mat & alkoholrättigheter, samt trevligt inredda rum. Vi erbjuder även logi i våra vildmarksstugor med sina respektive unika lägen.

Jakt i Lappland

På hösten börjar jaktsäsongen och under denna tidiga del av jaktsäsongen kan man vandra ut i vildmarken till fots och transporter mellan jaktmark och boende sker fortfarande med bil. Det är fortfarande lätt att hitta bränsle till lägerelden och dagarna är fortfarande förhållandevis ljusa, så det är lagt upp till spännande jaktupplevelser i underbara omgivningar.

Bushcraft & Survival

Även om vi genomför dessa kurser och utbildningar under hela året är sommaren och hösten högsäsongen för dessa aktiviteter. Dagarna är ljusa, temperaturen gynnsamma och det är enkelt att bygga läger och förflytta sig själv. Under hösten är även skogen fylld med svampar och bär samt att årstiden bjuder på möjligheter till mycket bra fiske – som kan vara en spännande krydda i dessa strapatser.

Vandring

Hösten är en fin tid att vandra i skog och mark. Naturens vackra färger, fina soluppgångar och nedgångar. Det blir inte för varmt och myggor och knott finns i mindre mängder och möjligheterna att slå läger eller ta en paus är lätta tillhands.

Fiske i vildmarken

Höstfisket i norra Sverige är oftast väldigt bra. Fiskarna har under sommarmånaderna fått äta upp sig på insekter i rikliga mängder samtidigt som det svalare vattnet ofta gör att fiskarna är mer aktiva. Mängder av strider med stora fiskar har utspelat sig här uppe. Varför inte prova en guidad fiskeresa där guiden leder er mellan de olika fiskevattnen samtidigt som Ni bor och lever i naturen?

Bärplockning

Hjortron, blåbär och lingon finns oftast i rikliga mängder. Att vandra runt i skogen eller på en myr och plocka skogens guld är ofta för många en väldigt avkopplande och avstressande aktivitet. Vi organiserar ingen bärplockningsaktivitet, men tipsar gärna om var man kan leta på egen hand. Om Ni bor i lodgen har ni även möjlighet att ta med Era plockade bär till oss så hjälper vi er med att göra sylt, som ni givetvis får ta med er hem.

Smyckekurser

Då dessa kurser hålls i vår lodge spelar väder och vind eller årstid mindre roll. Låt hösten med sina sprakande färger inspirera Er när Ni tillverkar Era egna smycken i trevlig miljö med naturen och djuren direkt utanför dörren och med kunnig vägledning av Rebecca.

Utöver dessa aktiviteter finns det en rad andra spännande möjligheter och sevärdheter i regionen. Allt för att Ni ska kunna få en minnesvärd höstsemester hos oss i Lappland.