Jakt i Lappland

Jakt i Lappland

Under jaktsäsongen erbjuder vi fler olika jaktmöjligheter för småvilt. I dessa områden kan man jaga på egen hand eller i en mindre grupp. Vandra/smyg in i vildmarken (vintertid med snöskor) eller glid sakta fram på skidorna medan Ni spanar efter spår efter Ert byte. Kanske föredrar Ni vaktjakt och finner en bra plats att bara vänta på - Ni väljer själva. Den tidiga jaktsäsongen bjuder på skogens och höstens sprakande färger medan jakten under vinter bjuder på kung Bores mäktiga snölandskap.

Norr-Döttern, Arvidsjaur

Norr-Döttern, Arvidsjaur. 8000 hektar härlig jaktmark i den svenska vildmarken. Här kan Ni jaga småvilt som fågel och hare och marken är av den storlek att man inte behöver vara i samma område två gånger, om man inte själv vill det förstås.

Jaktmarken ligger ca. 30 minuter från Lodgen, ca. 20 minuter från Reivostugan och ca. 40 minuter från Dolvorstugan.

Ståkke, Arjeplog

Ståkke, Arjeplog. 16000 hektar obrukad barrskog. Området sträcker sig från kalfjället ner över skogs och myrmark och stora delar är väglöst land. Här kan man bedriva jakt efter t.ex. tjäder, orre, järpe och hare.

Jaktområdet är ett äkta vildmarksområde och ligger c:a 30 minuter ifrån Dolvorstugan, c:a en timme ifrån vår lodge och c:a en timme ifrån Reivostugan.


Det mesta av dessa jaktmarker består av väglöst land med ett par mindre skogsbilvägar som förenklar för Er när Ni vill byta jaktområde. Viltbeståndet är av god kvalitet och upplevelsen av den svenska vildmarken med sin flora och fauna har något för alla sinnen. Här törs vi lova en jaktupplevelse och minnen för livet.

Hos oss har Ni även möjlighet till helpension i vår vildmarkslodge som även hyser alla tänkbara bekvämligheter som bastun och inte minst loungen, där Ni kan slappna av med en whisky till ljuset av den öppna eldstaden. I Ert rum som är dekorerat i äkta vildmarksstil har Ni även möjligheten av att njuta av eldens lågor och sova i en bekväm omgivning så att Ni är utvilade inför morgondagens jaktäventyr.

För dem som vill ha ännu mera enskildhet och enkelhet, även efter jakten kan vi rekommendera boende i någon av våra vildmarksstugor.

Reivostugan»
Dolvorstugan»

Mer information

Vid behov kan vi arrangera transit till/från jaktmarken och Ert boende. (sommartid med bil och vintertid med skoter). Normalt sker jakten på egen hand där vi arrangerar allt runt omkring. Kontakta oss vid intresse för att jaga med lokal guide och eventuellt jakthund. För att kunna köpa Wilderness Life jaktpaket krävs att alla deltagare har jägarexamen, vapentillstånd samt även har löst det statliga jaktkortet. Mer info »

Se jakttider här » 

Se mer under paket eller kontakta oss för mer information.