Huskysafari i vildmarken i Lappland

Hundspann, Snöskotersafari och mer - Weekend

Hundspannsafari i Arvidsjaur / Snöskoterweekend i Lappland - En unik vinterupplevelse.

Upplev ett äkta vinteräventyr i vildmarken. Resan går igenom ett fantastiskt vinterlandskap. Upplevelsen av att köra eller åka med en hundsläde medan det vackra vinterlandskapet svävar förbi och det enda man hör är hundarnas hårda arbete är som balsam för själen.

Upplev en äkta snöskoterweekend och ett äkta vinteräventyr i Lappland när Ni sätter Er på snöskotern och tillsammans med guiden tar Er fram på en skotersafari i vildmarken. Resan går igenom ett fantastiskt vinterlandskap och passar lika bra för de mer adrenalinstinna och erfarna skoteråkare som för nybörjare eller barnfamiljer då vi anpassar rutt och hastighet efter just Er grupp. De allra minsta får följa med i skoterpulkan.

Upplev äkta vinterfiske när guiden tar Er med till isen. Känslan av solensstrålar som värmer Ert ansikte när Ni ligger på ett renskinn med pimpelspöt i handen, gör något med kropp och själ. Det kan inte beskrivas med ord utan måste upplevas innan man förstår känslan av äkta vinterfiske.

Ta på snöskorna och följ med oss på ett underbart äventyr genom vinterlandskapet. Antingen på dagen så att Ni kan se naturen eller på kvällen när Ni har möjlighet att få se ett norrsken.

Upplev vildmarken i Lappland!

Resplan: DETTA PAKET ÄR INTE BOKNINGSBART!

    Fredag
Vi hämtar Er på Arvidsjaurs flygplats och Ni inkvarteras i något av våra vildmarksinredda rum i Lodgen eller någon av våra stugor i området. Vi startar första dagen med en ca. 2-3 timmars norrskenssafari med snöskoter. Middagen serveras sedan i Lodgen och Ni har tillgång till vår lounge och bastu där Ni kan slappna av under kvällen och förbereda Er för morgondagens äventyr. I vår shop har Ni möjlighet att köpa fika, snacks och en hel del vildmarksutrusning samt souvenirer. 
    Lördag
Efter att Ni har ätit frukost i vårt vildmarkscafé gör vi oss klara för avresa med snöskotrarna. Här kör Ni snöskoter tillsammans med guiden under ca. 6 timmar. Under resans gång tar vi en paus och äter lunch, troligen vid lägerelden. Dagen avslutas med middag i Lodgen där Ni igen har tillgång till Loungen och bastun där Ni kan slappna av och diskutera dagens äventyr. Förutom den öppnaspisen i Loungen har vi även installerat en mindre variant i Ert rum så att Ni även där kan njuta av eldens dansande lågor och värmande sken.
    Söndag
Frukost serveras i Vildmarkscafét igen och därefter fortsättar vi våra äventyr i vildmarken. Ni kommer nu att ha ett val mellan en hel dags hundspannsafari där Ni kör en egen släde eller en dag fylld med flera aktiviteter; 1½-2 timmar hundspannsafari, ca: 2 timmar isfiske och en ca:2 timmars snöskovandring. Vänligen meddela oss vilket schema som du föredrar. Dagen avslutas igen med middag i Lodgen och tillgång till Loungen och bastun.
    Måndag
Efter att Ni har avnjutit Er frukost i Lodgen transporterar vi Er tillbaka till Arvidsjaurs flygplats.

!!Viktig information!! schemat på lördag och söndag kan vändas på grund av planeringsförutsättningar.

Innehåll:

 • Snöskotersafari fredag och lördag eller söndag.
 • 1,5-2 timmars eller 6 timmars hundspann safari.
 • Tre övernattningar i vår vildmarkslodge inkl. frukost.
 • Lunch och middagar.
 • Varm dryck under äventyren.
 • Hyra av skoteroverall.
 • Ca: 2 timmars isfiske inkl. hyra av fiskeutrustning.
 • Ca: 2 timmars snöskovandring inkl. hyra av snöskor.

Ingår inte:

 • Flyg eller resa till Arvidsjaur.
 • Försäkringar.
 • Alkoholdrycker.

Flyg direkt till Arvidsjaur:

Det finns flera flygbolag, bl.a. NextJet och SAS, som flyger till Arvidsjaurs flygplats (som ligger c:a 35 minuter ifrån vår lodge), Luleå flygplats och Skellefteå flygplats. FlyCar och Pro Sky har direktflyg från Tyskland till Arvidsjaur. Det är således enkelt att tillbringa en långweekend här uppe i svenska Lappland med möjligheter för massor av härliga vinteraktiviteter.

Länk till Pro Sky eller kontakta dem direkt:
- Daniel Kusenbach: +49 (0) 221-9204426 : daniel.kusenbach(at)pro-sky.com
- Michael Rölle: +49 (0) 221-9204413 : michael.roelle(at)pro-sky.com
Länk till NextJet
Länk till FlyCar
Länk till SAS

Vi kan arrangera transfer från/till flygplatserna. Kontakta oss för mer information.

Om Ni är intresserade av ett weekendpaket med bara snöskoter och kanske isfiske, vänligen ta en titt på våra "paket". Om du letar efter en längre vintersemester eller något mer anpassat för din grupp/familj, är Ni välkomna att kontakta oss.

Notera att för att få köra snöskoter under våra guidade snöskotersafaris måste man inneha någon form av körkort (bil, MC, moped etc.). Yngre och körkortslösa deltagare får följa med som passagerare.

Mer information

Priser
Kontakta oss för offert

Min antal deltagare
Två personer

Tillgänglig
Från mitten på december till slutet på mars (beroende på vintern)

Info
Detta är ett weekendpaket. Om Ni vill har ett flerdagarspaket under andra dagar, är Ni välkomna att kontakta oss.

Bokningar på 6+ personer är normalt att betrakta som privata grupper. Bokningar för färre personer kan komma att delta i en blandad grupp.

Skicka intresseanmälan »