Snöskotersafari i Lappland

Snöskoter Safari i Svenska Lappland - Weekend

Snöskotersafari i Arvidsjaur / Snöskoterweekend i Lappland - En unik vinterupplevelse.

Upplev en äkta snöskoterweekend och ett äkta vinteräventyr i Lappland när Ni sätter Er på snöskotern och tillsammans med guiden tar Er fram på en skotersafari i vildmarken. Resan går igenom ett fantastiskt vinterlandskap och passar lika bra för de mer adrenalinstinna och erfarna skoteråkare som för nybörjare eller barnfamiljer då vi anpassar rutt och hastighet efter just Er grupp. De allra minsta får följa med i skoterpulkan.

Snöskoteräventyr i äkta vildmark - Weekend

Resplan: DETTA PAKET ÄR INTE BOKNINGSBART!

       Fredag
Vi hämtar Er på Arvidsjaurs flygplats och Ni inkvarteras i något av våra vildmarksinredda rum i Lodgen eller någon av våra stugor i området. Vi startar första dagen med en ca. 2-3 timmars norrskenssafari med snöskoter. Middagen serveras sedan i Lodgen och Ni har tillgång till vår lounge och bastu där Ni kan slappna av under kvällen och förbereda Er för morgondagens äventyr. I vår shop har Ni möjlighet att köpa fika, snacks och en hel del vildmarksutrusning samt souvenirer. 
       Lördag
Efter att Ni har ätit frukost i vårt vildmarkscafé gör vi oss klara för avresa med snöskotrarna. Här kör Ni snöskoter tillsammans med guiden under ca. 6 timmar. Under resans gång tar vi en paus och äter lunch, troligen vid lägerelden. Dagen avslutas med middag i Lodgen där Ni igen har tillgång till Loungen och bastun där Ni kan slappna av och diskutera dagens äventyr. Förutom den öppnaspisen i loungen har vi även installerat en mindre variant i Ert rum så att Ni även där kan njuta av eldens dansande lågor och värmande sken.
       Söndag
Frukost serveras i Vildmarkscafét och därefter är det igen avresa tillsammans med guiden ut i vildmarken. Precis som föregående dag är det en ca. 6 timmars snöskotersafari som står på menyn. Skoterturen går genom ett fantastiskt vinterlandskap, över myrmarker, frusna sjöar och genom skogsmarkerna. Om vi har tur kan vi få se vilda djur i form av bl.a. renar, rävar, lodjur, ripor, orre & tjäder eller kanske skogens kung - älgen.
       Måndag
Efter att Ni har avnjutit Er frukost i Lodgen transporterar vi Er tillbaka till Arvidsjaurs flygplats.

Innehåll:

  • Snöskotersafari fredag, lördag och söndag.
  • Tre övernattningar i vildmarkslodgen eller närbelägna stugor inkl. frukost.
  • Lunch och middagar.
  • Varmdryck och lunch under skotersafarin.
  • Hyra av snöskoter.
  • Hyra av skoteroverall, skoterstövlar & hjälm.
  • Erfaren guide (Våra lead guides har NOLS certifiering).

Ingår inte:

  • Flygresa eller resa till Arvidsjaur.
  • Försäkringar.
  • Alkoholdrycker.

Flyg direkt till Arvidsjaur:

Det finns flera flygbolag, bl.a. NextJet och SAS, som flyger till Arvidsjaurs flygplats (som ligger c:a 35 minuter ifrån vår lodge), Luleå flygplats och Skellefteå flygplats. FlyCar och Pro Sky har direktflyg från Tyskland till Arvidsjaur. Det är således enkelt att tillbringa en långweekend här uppe i svenska Lappland med möjligheter för massor av härliga vinteraktiviteter.

Länk till Pro Sky eller kontakta dem direkt:
- Daniel Kusenbach: +49 (0) 221-9204426 : daniel.kusenbach(at)pro-sky.com
- Michael Rölle: +49 (0) 221-9204413 : michael.roelle(at)pro-sky.com
Länk till NextJet
Länk till FlyCar
Länk till SAS

Vi kan arrangera transfer från/till flygplatserna. Kontakta oss för mer information.

Om Ni är intresserade av ett komplett weekendpaket som kombinerar snöskoter, isfiske, snöskovandring och hundspann, vänligen ta en titt på våra "paket". Om du letar efter en längre semester eller något mer anpassat för din grupp/familj, är Ni välkomna att kontakta oss.

Notera att för att få köra snöskoter under våra guidade snöskotersafaris måste man inneha någon form av körkort (bil, MC, moped etc.). Yngre och körkortslösa deltagare får följa med som passagerare.

Mer information

Priser
Kontakta oss för offert

Min antal deltagare
2 personer

Tillgänglig
Från mitten på december till mitten på april (beroende på vintern)

Info
Detta är ett weekendpaket. Om Ni vill har ett flerdagarspaket under andra dagar, är Ni välkomna att kontakta oss.

För de äventyrslystna kan vi erbjuda övernattning i vildmarksstuga eller tält. Kontakta oss för mer information.

Bokningar på 6+ personer är normalt att betrakta som privata grupper. Bokningar för färre personer kan komma att delta i en blandad grupp.

Skicka intresseanmälan »