Vinter i Lappland

Vinter och vår med semester i Lappland

Vintern och våren i Lappland innehåller massor av snö, is och minusgrader. Då vi är belägna norr om Arvidsjaur, strax söder om polcirkeln är vår vintersäsong lång och bjuder på en mängd spännande möjligheter för vinteraktiviteter, vackra vinterlandskap och upplevelser som norrsken, eller polarsken som det mer riktigt heter. På latin kallas fenomenet Aurora Borealis och är lika vackert som om det vore hämtat ur sagornas värld.

Då vi ligger så nära polcirkel bjuder vintern här uppe i norra Sverige på äkta midvinter mörker. Men då landskapet är inbäddat i sin vita slöja av snö, känns det ändå inte så mörkt. Eldens varma lågor är även ännu vackrare under denna årstid, oavsett om det är inomhus eller utomhus.

Våren här uppe i norrland är en underbar tid då solen strålar och ljuset återvänder. Samtidigt som dagarna blir längre börjar djur och växter att vakna till liv igen. Då snön ligger kvar fram på våren kan man utöva vinteraktiviteter även under denna period.
Vinter- och våraktiviteterna som vi kan erbjuda i egen regi finns nedan. Läs mer under aktiviteter, övriga aktiviteter eller under paket för mer information, eller kontakta oss så hjälper vi Er att sätta ihop en minnesvärd vinter- eller vårsemester och vistelse hos oss i Lappland.

Oavsett vilka aktiviteter som passar Er bäst erbjuder vi ett bekvämt boende i vår vildmarks inredda lodge. Loungen är utrustad med en stor eldstad så mysfaktorn är garanterat hög när man slappnar av här efter sina aktiviteter. Ytterligare är alla rum utrustad med en liten eldstad för att Ni ska trivas optimalt. Bastun är också extra populär under denna årstid och vårt vildmarkscafé med alkoholrättigheter ger Er möjlighet till full förplägnad. Det är också möjligt att ha sin logi i våra vildmarksstugor som med sina unika och natursköna omgivningar borgar för en fantastisk upplevelse och semester hos oss.

Snöskotersafari i vildmarken

Känslan av frihet, spänning och adrenalinet som pumpar när man i behaglig fart kör skotern över en färdig preparerad skoterled som tar dig genom ett blandat skogslandskap och över myrar och isar. Se våra snöskoter paket här »

Huskysafari i Lappland

Upplevelsen av att sitta i släden samtidigt som kung Bores vackra vinterlandskap svävar förbi och det enda man hör är hundarnas hårda arbete, är som balsam för själen. Kanske håller Ni en paus vid en värmande eld samtidigt som kaffet kokar över elden. Se våra slädhundspaket här »

Jakt

Ta på Er snöskor eller skidor och ge Er ut i vildmarken på en äkta vinter-jakt-tur. Är ryggsäcken packad med matsäck och humöret på topp törs vi lova en upplevelse av rang, oavsett jaktlyckan.

Smyckekurser

I lodgens varma omgivning kan Ni låta Lapplands vackra vinterlandskap och natur inspirera Er när Ni lär Er att göra Era egna smycken.

Bushcraft & Survival

För dem som inte är rädda för snön och minusgrader erbjuder vi även våra bushcraft & survival kurser i äkta arktiskmiljö. Landskapen vi rör oss i är praktfulla och sällan har färdigheter om hypotermi och konsten att alltid lyckas med att göra upp eld varit så viktiga som under denna årstid.

Snöskovandring

Följ med oss på ett underbart äventyr genom vinterlandskapet på snöskor. Antingen på dagen så att Ni kan se naturen eller på kvällen när Ni har möjlighet att få se ett norrsken.

Isfiske

Låt guiden ta Er med på snöskoter till ett fint fiskevatten, eller bege Er ut på egen hand. Dem som upplevt känslan av att ligga på ett renskinn med ett pimpelspö i handen, samtidigt som solens strålar värmer sitt ansikte, vet vad detta gör för kropp och själ. Något som måste upplevas och inte kan beskrivas varken med ord eller bilder så att det kommer till sin fulla rätt. Se våra vinterfiskepaket här »

Utöver dessa aktiviteter finns det en rad andra spännande möjligheter och sevärdheter i regionen. Allt för att Ni ska kunna få en minnesvärd vinter- eller vårsemester hos oss i Lappland.