Fiske i Lappland

Fiske

Oavsett om du känner för att fiska efter öring, harr, röding, sik, abborre, gädda eller till och med lax, kan de alla finnas i överflöd i vattnet runt oss. Vi erbjuder bra fiskemöjligheter och upplevelser i hjärtat av svenska Lappland, både för ätliga fiskar och troféfiskar. Föredrar du små eller stora sjöar, dammar, bäckar eller stora floder och bäckar? Valet av vatten är upp till dig. Flyfiske, snurrfiske eller betesfiske? Vi lämnar detta helt upp till din smak och dina önskemål. Du bestämmer vilken typ av fisk, vatten och vilken typ av fiske du föredrar.

Det finns mer än 4000 sjöar, fyra stora floder och många bäckar i vår region. Många av dessa vatten väntar fortfarande på att utforskas för första gången, och andra vatten besöks sällan. Det är därför lätt att förstå vilka stora fiskemöjligheter och extraordinära fiskstorlekar som några av dessa vatten har att erbjuda.

Isfiske

Isfiske är en populär sport i Lappland. I tider då det inte fanns några stormarknader var det viktigt för alla svenskar att behärska denna teknik. För att bara de som kunde få mat på bordet även vid de lägsta temperaturerna kunde överleva. Än idag är isfiske fortfarande mycket populärt i hela norra Sverige.
Du kan antingen åka på egen hand vid sjön framför ytterdörren eller ta en guide som tar dig med på en snöskoter för att hitta det intressanta fiskvattnet som är doldt djupt under snön. Skopa först lite snö för att komma till isen alls. Nu krävs muskelstyrka. Med borrningen måste ett hål först borras genom den tjocka isarken. Använd en murslev för att befria isen från isbitarna, beta på fiskespön och vänta. Se till att hålet inte fryser upp igen efter kort tid.

Våra fiskevatten

Dolvorsjön ger en verklig vildmarkskänsla, långt borta från civilisationen. Wildniss-stugan ligger direkt på stranden. Fiskerättigheterna för Dolvor sjön är uteslutande reserverade för våra gäster. som köpte Dolvor-paketet så att du garanteras ensamma fiskerättigheter under din vistelse. Sjön är utrustad med en kanot, men vattnet är också tillgängligt från stranden, så du kan välja mellan fluefiske, snurrfiske eller betesfiske.
Sjön har en naturlig källa till unga öring, röding, gädda och abborre. Dessutom har sjön också många spännande vikar och hörn. Dolvor ligger ungefär en timmes bilresa från vår lodge och en 1 km vandring från närmaste väg. Ensamhet garanteras på denna plats i naturen, och du kan till och med utforska andra vatten i det område som få människor besöker.
Denna sjö har ett naturligt avkomma av vacker öring, röding, gädda och abborre. Dessutom har sjön också många spännande vikar och hörn.

Reivosjöarna är perfekt för dig som vill ha en spännande fiskeupplevelse i naturen, men ändå vill vara nära civilisationen. Harr och öring lever i södra Reivo sjön, mestadels öring i norra Reivo sjön. Arktiska röding släpptes också för en tid sedan i dessa sjöar i den djupa vildmarken. Vår Reivo vildmarkshytte i Reivo naturreservat på norra Reivo sjön kan bokas som ett fiskepaket eller med självhushåll. Reivo Hut är utrustad med en båt och bastu och ligger cirka 25 minuters bilresa från vår Wilderness Lodge.