Vildmarkslodge i Lappland

Vildmarkslodgen


Vår Wilderness Lodge ligger på E45 i Auktsjaur, cirka 25 minuter norr om Arvidsjaur på vägen till Jokkmokk. Det imponerar med sitt läge direkt vid sjön. Huvudstaden Arvidsjaur erbjuder bra shopping med många butiker där du kan hitta allt för vardagligt bruk och närmaste flygplats.
I huvudbyggnaden på övervåningen erbjuder vi 2 dubbelrum med delat kök och badrum. På bottenvåningen finns caféet med cirka 25 sittplatser, en liten butik och en trevlig lounge med bekväma fåtöljer, så att du kan koppla av efter en dag fylld med aktiviteter och en liten souvenirbutik.

På andra sidan gatan ligger vårt basläger med bastu och öppen spis precis vid sjön. På sommaren inbjuder sjön att svalna. I baslägret kan du bearbeta fisken som du fångade under dagen. Du kan antingen röka eller grilla över en öppen eld. Från sjön till plattan färskare är inte möjligt. En av våra huskies är också glada att hålla sällskap på kvällen med en mysig runda runt lägerelden. (Endast om du begär och tillåter)
Mittemot sjön, cirka 500 meter från stugan, ligger vår söta timmerstuga, som vi också hyr ut. Perfekt för 2 personer eller familjer med barn med direkt utsikt över sjön, sin egen eldstad och brygga.


100 m bakom timmerstugan ligger vårt hus där husky lägret i våra 10 pälsnosar är. Vi skulle gärna besöka hundanläggningen efter överenskommelse och presentera våra huskies för dig personligen, förutsatt att du inte har bokat ett erbjudande hos dem.
Om du gillar det lite tystare kan du boka vår Reivo Wild Hut mitt i Reivonaturschutzreservat. Cirka 20 minuters bilresa från lodgen precis vid sjön med bra badmöjligheter. Utan rinnande vatten och el men med bastu. En kanot finns och fiske och vandra; allt utanför dörren. Passar också med barn.
Om du vill gå längre in i ensamhet erbjuder Dolvo Wildnisshütte en unik möjlighet. 1 timmes bilresa från stugan och ytterligare cirka 20 minuters promenad tills du når den ensamma stugan vid sjön i björnlandet. Utan rinnande vatten och elektricitet men uteslutande fiskerättigheter i sjön och en kanot tillgänglig.