Huskysafari i Lappland

Skotersafari & Hundspannstur i Svensk Lappland

Ta Er fram genom vildmarken i väglöst land på snöskotern

Här uppe i Lappland är det nästan lika vanligt att man har en snöskoter som att man har en bil. Det är inte så konstigt om man tänker på hur mycket snö vi har här på vintern och hur mycket väglöst land det finns.

Skotern är ett naturligt redskap vare sig det gäller samernas arbete med sina renar, ett transport medel till fiskevattnet eller bara för nöjets skull. Vi erbjuder allt för privata grupper till stora grupper, från korta resor till flera dagar safaris.

Resan går genom ett fantastiskt vinterlandskap och inkluderar ofta en kaffe paus i vackra omgivningar. Vintertid är snöskotern givetvis ett viktigt transportmedel även för oss och varför inte följa med guiden på skotern fram till fiskevattnet (isen)? Kontakta oss för bokning eller ytterligare information.

Slädhundarna drar Er fram igenom det vackra vinterlandskapet i vildmarken

Vår samarbetspartner har specialiserat sig på exklusiva hundspannsturer i Lapplands natursköna omgivningar. Guiderna är erfarna och har arbetat med denna aktivitet i många år vilket bådar för god kvalitet och stora upplevelser. På sin gård har de 40-50 Siberian Huskies.

Siberien Huskies användes från början av ursprungsbefolkningen i östra Sibiren, som hade en lång tradition med resor under vintern. I dag har hundspannsturer blivit en mycket populär aktivitet. Prova själv så förstår Ni varför.

Ni kan vara med från början medan de erfarna guiderna gör hundar och spann klara. Ni får då uppleva hur otåliga hundarna är och bara vill dra iväg. Att delta i en hundspannstur är en fartfylld aktivitet som stimulerar många sinnen.

Snön yr om tassarna på de dragvilliga hundarna när de i full fart för Er fram i ett vinterklätt landskap. Under resan får ni se både skog och stora mäktiga vidder.

Se våra vinterpaket här.

Våra dagspaket hittar Ni här.

Weekend och flerdagars snöskotersafari hittar Ni här.