Om oss

Thomas Turpeinen

Thomas är 43 år och kommer ursprungligen ifrån Dalarna, Sverige. Han har tillbringat över 700 nätter i sovsäck, på olika äventyr i naturen. Han är en hängiven sportfiskare som blötte sin första krok innan han fyllt tre år och han är fullkomligt tokig i naturen. Thomas är vår lead instructor och guide för våra kurser och aktiviteter i naturen.

Han har genomgått två certifierande utbildningar inom Bushcraft & Survival samt är certifierad inom vildmarksmedicin (NOLS WMI) för att på bästa och säkraste sätt kunna ansvara för våra gäster. Han talar svenska, danska och engelska och har även under många år varit innebandytränare på elit- och landslagsnivå, så förmågan att förmedla kunskap ligger nära till hands.

Wilderness Life´s övriga personal & andra företag

Vid vissa av våra kurser & guidningar deltar eller genomförs dessa av våra anlitade instruktörer eller guider. Dessa är särskilt utvalda p.g.a. deras kompetens samt lokalkännedom för att maximera Er upplevelse hos oss.

Crossing Latitudes är NOLS WMI represenanter i Skandinavien och håller en mängd Wilderness First Aid kurser på olika nivåer.

Läs mer om Crossing Latitudes här.

NOLS WMI är ett amerikanskt företag som bl.a genomör kurser och certificeringar inom Wilderness First Aid.

Läs mer om NOLS WMI här.

Då naturen betyder allt för vår verksamhet är det självklart för oss på Wilderness Life att vara medlem i Ekoturismföreningen som arbetar för hållbar naturturism.

"Ekoturism är ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokalbefolkningens välbefinnande."
The International Ecotourism Society, 1992 
 
Läs mer om Ekoturismföreningen.

Familjen

Vår familj består även av hundarna Raya och Scooby samt de australiska parakiterna Joey och Apple.