Rider med slädehund


Slädehundar drar dig genom ett underbart vinterlandskap. Upplevelsen av att sitta på en släde medan det underbara vinterlandskapet rusar förbi dig och det enda du hör är hundarnas hårda och obevekliga arbete - det är som balsam för själen.
Vår partner är specialiserad på hundspann i Lapplands vackra natur. Musherna är mycket erfarna och har gjort detta i många år på sin gård i vår by, där de håller cirka 40 huskies.
Siberian Huskies användes först av urbefolkningen i Sibirien, som kände till en lång tradition att resa genom det snöiga landskapet. Idag har hundspann blivit en populär attraktion. Prova själv, så förstår du varför.
Du är där redan från början när de erfarna musherna förbereder hundarna och teamet. Upplev hur otåliga hundarna är och skriker i väntan och kan inte vänta med att komma igång. Ta plats i pulken och njut av en 15 km lång passagerartur genom ett sagolandskap. Snön virvlar runt hundens tassar när du glider genom ett underbart vinterlandskap med full hastighet. Under den adrenalinförbättrande resan med hundspann kommer du att korsa magiska snötäckta skogar samt breda, öppna snötäckta slätter och sjöar.

Efter kompromiss är det också möjligt att gå på släde med våra hundar, men bara med 1-2 personer, eftersom vi inte har så många hundar och vissa blir långsamt gamla