Sommar i Lappland

Sommar med semester i Lappland

Sommaren i Lappland & norra Sverige bjuder på långa ljusa dagar och nätter där solen aldrig går ner. Detta fenomen kallas midnattssol eller polardagar. Då vi är belägna norr om Arvidsjaur, strax söder om polcirkeln, inträffar midnattssol hos oss runt midsommar och varar en bra bit in i juli månad. Hela sommaren (juni, juli och början av augusti) har vi dagsljus hos oss nästan hela dygnet. I och med de långa dagarna kan aktiviteterna utövas nästan när som helst och då många av våra aktiviteter sker i vildmarken kan friheten knappast bli större. Tänk dig själv en fiske- eller en vandringstur mitt i natten - i fullt dagsljus.

Nedan är ett urval av de aktiviteter och möjligheter som finns under sommaren. Läs mer under aktiviteter, övriga aktiviteter  eller under paket för mer information, eller kontakta oss så hjälper vi Er att sätta ihop en minnesvärd vistelse och semester hos oss i Lappland under sommaren.

Oavsett vilka aktiviteter som passar Er bäst erbjuder vi ett bekvämt boende i vår vildmarks inredda lodge som har en bekväm lounge med eldstad, vildmarkscafé med mat & alkoholrättigheter, samt trevligt inredda rum. Vi erbjuder även logi & aktiviteter i våra vildmarksstugor med sina respektive unika lägen.

Bushcraft & Survival

För 100 år sedan levde människan nära naturen på naturens villkor. I dagens moderna sammhälle har mycket av våra förfärders kunskaper och färdigheter glömts bort. Vi hjälper Er som vill uppleva och komma i kontakt med naturen på ett lärorikt och intressant sätt. Vi annordnar kurser i Bushcraft & Survival. Våra kurser tar utgångspunkt i Era erfarenheter, kunskaper och önskemål och sträcker sig från ”basic living in the nature” till mer avancerad ”hardcore survival”.

Kurserna finns ifrån ett dygn till en hel vecka. Kurserna finns inom temat survival kunskaper, dvs. hur överlever man om man hamnar i en utsatt situation tills räddningen når fram eller man själv hittar hem, samt bushcraft kunskaper, dvs. hur skapar man en behaglig tillvaro och känner sig säker när man är ute i skogen, oavsett om det är på en vandringstur, fisketur, jakttur eller något helt annat.

Vandring i Lappland

Att sätta på sig vandringsskorna och ge sig av ut i vildmarken är en frihetskänsla som bör upplevas av alla. Om Ni ger Er av fritt ut i skogen med karta och kompass eller håller Er till någon av de många fina lederna är helt upp till Er själva. Vi kan stå till tjänst med tips på leder eller arrangera guidade vandringsturer. Kanske vill Ni kombinera vår guidning med lite fiske, bushcraft eller varför inte båda delarna?

Fiske i Lappland

Vi har själva ett flertal egna spännande vatten som vi arrenderar där vi kan erbjuda Er exklusiva fiskerättigheter. Vi kan också arrangera guidning inom ett stort antal vatten i vårt område av Lappland. Dessa möjligheter borgar för ett spännande fiske oavsett vilken fiskart, vattentyp eller vilket fiskesätt Du föredrar. Vi har även satt ihop ett antal färdiga paket för att göra det enklare för Er.

Bärplockning

Under sommaren börjar skogen att fyllas med bär. Hjortron och blåbär finns oftast i rikliga mängder. Oavsett om man passar på att plocka dem under pausen i en fisketur, under en bushcraft kurs eller bara är sugen på en efterrätt, så smakar det lika gott. Om Ni bor i lodgen har ni även möjlighet att ta med Era plockade bär till oss så hjälper vi Er med att göra sylt, som ni givetvis får ta med er hem.

Smyckekurser

Oavsett om det är midnattssolen, naturen eller djurlivet som inspirerar Er, ger våra smyckekurser Er själva möjligheten att lära Er att göra Era egna smycken som Ni givetvis får behålla. Ett perfekt alternativ för dem som inte vill vara ute i skogen alla dagar.

Förutom dessa aktiviterer finns det en mängd spännande aktiviteter och sevärdheter i området. Kort sagt, allt för att Ni kan få en sommarsemester i Lappland att minnas.